Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Μοιράζομαι μια ωράια ιδέα πρωινού που προέκυψε ως παραλλαγή του κλασικού κέικ με λάδι κι αυγά.

Υλικά

  • 4 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • 1 1/2 ποτήρι γάλα χλιαρό
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα 1 λεμονιού
  • 300 γρ. φαρίνα 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου και λαδώνουμε ένα μικρό ταψί και τοποθετούμε στην κατάψυξη. 
Ανακατεύουμε ζάχαρη με αυγά για 10 λεπτά μέχρι ν΄ασπρίσει το μείγμα. Χαμηλώνουμε  την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε σιγά- σιγά το λάδι και μετά το γάλα και τα υπόλοιπα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 50΄ στην πάνω - κάτω ρύθμιση του φούρνου. 


Καλή επιτυχία 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου