Μοιράζομαι μια ωράια ιδέα πρωινού που προέκυψε ως παραλλαγή του κλασικού κέικ με λάδι κι αυγά.
Υλικά
Υλικά
- 4 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1/2 ποτήρι λάδι
- 1 1/2 ποτήρι γάλα χλιαρό
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα 1 λεμονιού
- 300 γρ. φαρίνα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου και λαδώνουμε ένα μικρό ταψί και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Ανακατεύουμε ζάχαρη με αυγά για 10 λεπτά μέχρι ν΄ασπρίσει το μείγμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε σιγά- σιγά το λάδι και μετά το γάλα και τα υπόλοιπα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 50΄ στην πάνω - κάτω ρύθμιση του φούρνου.