Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

μέτρηση άγχους

Η Μαρία εδώ κι ένα χρόνο ασχολείται με την ποδηλασία αγωνιστικά και την προηγούμενη εβδομάδα πέρασε από εργομετρικό τεστ προκειμένου να ερευνηθούν οι αντοχή και η αγωνιστική απόδοσή της.




Χτες γυρνώντας από το σχολείο με ρωτάει  :

- Μαμά , μπορώ να πάρω τον παλμογράφο αύριο στο σχολείο;

- Τι να τον κάνεις Μαρία , ο παλμογράφος είναι για την προπόνηση.

- Για να μετρήσω πόσο άγχος έχω την ώρα του τεστ.

- Και πως θα το καταλάβεις;

- Θα δω πόσο μου ανεβαίνουν οι παλμοί την ώρα που ο κύριος θα μας δώσει να γράψουμε τεστ.

- Πράγματι με λίγη φαντασία ο παλμογράφος μπορεί να αποκτήσει και άλλες χρήσεις. 

μπριος (brioche) για κάθε περίσταση...

Είναι μια καταπληκτική συνταγή για ατομικά ψωμάκια μπριος (brioche) που τα φτιάχνω κάθε 3-4 μέρες και τα χρησιμοποιούμε αντί για ψωμί στο πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό. 
Επειδή δεν αγοράζουμε ψωμί , καλύπτουμε τις αντίστοιχες ανάγκες σε δημητριακά με κριτσίνια, παξιμάδια ή μπριοσάκια handmade. 

Οι μικρές τρελαίνονται να τα συνδυάζουν με ταχίνι & μέλι 
(Ευαγγελία) ή με τυρί filadelfia και μαρμελάδα βύσσινο 
(Αντωνία & Μαρία) για πρωινό. 

ΥΛΙΚΑ

2 φακελάκια ξηρή μαγιά ή φρέσκια 2 τμχ για 1 kg αλεύρι
50 γρ. ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας κοφτή αλάτι
2-3 κουταλιές σούπας βούτυρο
240 ml  νερό χλιαρό
300 ml γάλα φρέσκο
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
500 γρ αλεύρι ολικής άλεσης 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ με το γάντζο και ρίχνω στο τέλος το αλεύρι. Μπορεί να μην πάρει όλο το αλεύρι. Το ζυμάρι πρέπει να είναι μαλακό και αφράτο, μπορεί να κολλάει λίγο στα χέρια. Αφήνω για 1 ώρα να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Πλάθω σε μπαλάκια και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 195 βαθμούς στο πάνω - κάτω για 20 ' . Ανάλογα με το μέγεθος θα βγουν 20 με 25 στρογγυλά ψωμάκια. 

καλή επιτυχία