- Είναι η καλύτερη Βασιλόπιτα που έχω φτιάξει ποτέ, φώναξα μόλις δοκίμασα μα μπουκιά.
- Αφού ρε μαμά κάθε χρόνο η γιαγιά φτιάχνει τη Βασιλόπιτα. Μόνο φέτος που πεθανε ο παππούς δεν έφτιαξε!
Όπως και να 'χει το πράγμα εγώ φέτος έφτιαξα τέλεια ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ
... και τη μοιράζομαι μαζί σας :
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΟΡΙΟ
Τι χρειαζόμαστε:
- 600 γρ. ζάχαρη
- 600 γρ. αλεύρι
- 300 γρ. βούτυρο
- 300 γρ. γάλα κρύο
- 6 αβγά
- 3/4 κ.σ. κρεμόριο
- 3/4 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 1 φλυτζανάκι κονιάκ
- 1 βανίλια
- ξύσμα πορτοκαλιού
Πώς το κάνουμε:
- Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει καλά και μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα δουλεύουμε καλά.
- Χωρίζουμε τα αβγά και ρίχνουμε τους κρόκους έναν ένα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μισό γάλα και μετά όλο το αλεύρι και τη βανίλια.
- Συνεχίζουμε ανακατεύοντας και προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα μέσα στο οποίο έχουμε βάλει το κρεμόριο και τα ασπράδια των αβγών, χτυπημένα μαρέγκα.
- Τελευταία προσθέτουμε τη σόδα με το κονιάκ και το ξύσμα.
- Βάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 200°, ανάλογα με το φούρνο σας. Εάν είναι δυνατός, βάλτε το στους 180 και αφήστε για λίγη ώρα παραπάνω. Όπως και να έχει, επειδή ο κάθε φούρνος είναι διαφορετικός (και παίζει ρόλο και η φόρμα ή το ταψί) κάντε δοκιμή με το μαχαίρι και αφήστε τη στο φούρνο σας μέχρι αυτό να βγαίνει καθαρό.
Διαβάστε περισότερο: Βασιλόπιτα 2
2http://www.sintagespareas.gr/sintages/basilopita-2.html#ixzz3xE2NBaTC
Λίγα μυστικά ακόμα