Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

χωρίς τα κορίτσια μου φάση - αλχημείες part I ΛΙΚΕΡ ΚΕΡΑΣΙ

Όταν ξαφνικά είσαι χωρίς παιδιά αργά ή γρήγορα θα βρεις ελεύθερο χρόνο .

Είπα να ασχοληθώ με αλχημείες ...

με πιάνει τέτοια εποχή

και πειραματίζομαι  λίγο παραπάνω με τη χημεία. 

Μου περνάει κατά τα τέλη Αυγούστου - ευτυχώς .



Μπορεί κανείς να βρει ακόμα ώριμα , μαύρα κεράσια.
Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλές σχετικές συνταγές.
Κάνοντας μια μίνι έρευνα κατέληξα στο ακόλουθο blog που θεωρώ πολύ αξιόπιστο : ΛΙΚΕΡ ΚΕΡΑΣΙ



1η παρασκευή : Λικέρ κεράσι 


- 1 κιλό ώριμα κεράσια
- 300 γρ. ζάχαρη
- 10 κουκούτσια από κεράσια 
- 1 λίτρο κονιάκ
- 3 γαρύφαλα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνω το φούρνο στους 100 βαθμούς κελσίου και αποστειρώνω το γυάλινο βάζο χωρητικότητας 2 λίτρων και τα κουκούτσια για 10 λέπτά. 



Ζυγίζω, πλένω και αφαιρώ τα κοτσάνια από τα κεράσια και τα στεγνώνω σε πετσέτα. 




Ρίχνω μέσα στο βάζο τα κουκούτσια, τα γαρύφαλα και τα κεράσια. 



Ανακατεύω σε μπωλ το κονιάκ με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. 

Ρίχνω στο βάζο το μείγμα κονιάκ - ζάχαρη κλείνω το βάζο και ανακατεύω για 5 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. 

Τοποθετώ το βάζο στον καλοκαιρινό ήλιο και πάνω σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο ή ανοξείδωτο μπωλ για να μην υπάρχουν απώλειες θερμοκρασίας. 




Σε 1 μήνα το λικέρ μας είναι έτοιμο.

Σουρώνω το λικέρ χρησιμοποιώντας χάρτινο φίλτρο καφέ και κρατώ τα κερασάκια για μελλοντική χρήση σε γλυκά. 

Στην υγειά σας!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου