Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

ΚΑΠΑΡΗ ΤΟΥΡΣΙ

Η κάπαρη που μάζεψα στο Κυπαρίσσι είναι έτοιμη.

Μπορεί κανείς να μαζέψει από τέλη Μαίου έως αρχές Αυγούστου σε ξηρά και βραχώδη παραθαλάσσια μέρη.



Σε πρώτη δόση μάζεψα 250 γρ, κάπαρη και καπαρόφυλλα , έριξα 2 κουταλιές της σούπας αλάτι και άφησα για 2-3 μέρες σε πιάτο πλακωμένες με μια πέτρα για να βγάλουν τα ζουμιά τους.

Ύστερα τις άδειασα  σε βάζο γυάλινο και κάλυψα έως πάνω με λευκό ξύδι !



Τώρα είναι έτοιμη για να νοστιμίσει τις σαλάτες μας.

Καλά καπαρομαζέματα!

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη διατροφική αξία της κάπαρης μπορείτε να βρείτε παρακάτω:

http://www.diatrofisimera.gr/diatrofi/trofes/i-diatrofiki-aksia-tis-kaparis/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου