Τα κορίτσια έχουν βαρεθεί
όλη τη σχολική χρόνια
το κέικ καρότου & πορτοκαλιού
που φτιάχνουμε παραδοσιακά
και
είπαμε να φτιάξουμε μια σοκολατόπιτα
με υλικά που είχαμε στο ψυγείο
και την τροφιμοθήκη
και βγήκε ανέλπιστα καλή.
( Για την ακρίβεια προσπάθησα να θυμηθώ τη συνταγή, που φτιάχνει ένας καλός φίλος στο κάμπινγκ, ο Δημήτρης και ψήνει σε ηλιακό φούρνο παρακαλώ.)
- μαμά αν πηγαίναμε στο "κάτι ψήνεται" και το προσφέραμε για επιδόρπιο θα το ονόμαζα "σοκολατένιο παράδεισο"
- ωραία ιδέα Μαρία
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουβερτούρα
1/3 κούπας βούτυρο
1/3 κούπας λαδι
1/3 κούπας γάλα
1 1/2 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν-πάουντερ
ΕΚΕΛΕΣΗ
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί μικρό και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
- Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μαζί για 10 ' σε γρήγορη ταχύτητα στο μίξερ.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω και τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος το βούτυρο και την κουβερτούρα μέχρι να λιώσουν.
- Προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών το λάδι σιγά σιγά και σε αργή ταχύτητα.
- Βγάζουμε από το φούρνο και ανακατεύουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα , ρίχνουμε το γάλα και ομογενοποιούμε το μείγμα.
- Προσθέτουμε το μείγμα με την κουβερτούρα στο μείγμα των αυγών και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Ρίχνουμε τέλος το αλεύρι με το μπέικιν-πάουντερ και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί.
- Ψήνουμε για 30' στους 180 βαθμούς πάνω κάτω.
Καλή όρεξη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου