Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

σοκολατένιος παράδεισος


Τα κορίτσια έχουν βαρεθεί 
όλη τη σχολική χρόνια 
το κέικ καρότου & πορτοκαλιού 
που φτιάχνουμε παραδοσιακά
                     
                        και 

είπαμε να φτιάξουμε μια σοκολατόπιτα 
με υλικά που είχαμε στο ψυγείο 
και την τροφιμοθήκη 
και βγήκε ανέλπιστα καλή. 


( Για την ακρίβεια προσπάθησα να θυμηθώ τη συνταγή, που φτιάχνει ένας καλός φίλος στο κάμπινγκ,  ο Δημήτρης και ψήνει σε ηλιακό φούρνο παρακαλώ.) 


- μαμά αν πηγαίναμε στο "κάτι ψήνεται" και το προσφέραμε για επιδόρπιο θα το ονόμαζα "σοκολατένιο παράδεισο"

- ωραία ιδέα Μαρία

ΥΛΙΚΑ

4 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουβερτούρα
1/3 κούπας βούτυρο
1/3 κούπας λαδι
1/3 κούπας γάλα
1 1/2 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν-πάουντερ


ΕΚΕΛΕΣΗ


  1. Βουτυρώνουμε ένα ταψί μικρό και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
  2.  Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μαζί για 10 ' σε γρήγορη ταχύτητα στο μίξερ. 
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω και τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος το βούτυρο και την κουβερτούρα μέχρι να λιώσουν. 
  4. Προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών το λάδι σιγά σιγά και σε αργή ταχύτητα.
  5. Βγάζουμε από το φούρνο και ανακατεύουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα , ρίχνουμε το γάλα και ομογενοποιούμε το μείγμα. 
  6. Προσθέτουμε το μείγμα με την κουβερτούρα στο μείγμα των αυγών και συνεχίζουμε το χτύπημα. 
  7. Ρίχνουμε τέλος το αλεύρι με το μπέικιν-πάουντερ και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί. 
  8. Ψήνουμε για 30' στους 180 βαθμούς πάνω κάτω.  
                              Καλή όρεξη 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου